Programma

Hieronder vind je meer informatie terug over het programma van de specifieke activiteiten zelf.

Job Fair

SOFIA en ELSA Antwerpen slaan, zoals elk jaar opnieuw, de handen in elkaar om de Antwerp Law Jobdays op poten te zetten. Deze zal dit jaar doorgaan op 17 november. Door middel van de Antwerp Law Jobdays trachten wij de studenten een voorproefje te geven van hoe de professionele wereld in elkaar steekt. De juristen in spe krijgen de mogelijkheid om zich te informeren over de verschillende wegen die ze kunnen inslaan na het afronden van hun opleiding. Zo krijgen ze via dit gebeuren de mogelijkheid om een een-op-een gesprek te voeren met de kantoren waar zij van dromen om ooit te werken. Met behulp van een uitgedachte CV tracht de student een eerste indruk te maken op het kantoor waar hij een stage of zelfs een job op het oog heeft.

Echter zal deze editie niet verlopen zoals alle andere jaren. Covid-19 heeft ons ertoe gedwongen om creatief te zijn. Zo zal het evenement niet fysiek doorgaan, maar via een online platform. Na het vele harde werk van ons team zijn we er in geslaagd om een virtuele wereld te creëren die bijna naadloos lijkt op de reële wereld.

Lees meer »

Campus Interviews

Na een eerste kennismaking op de Job Fair bieden de Campus Interviews een volgend platform voor een persoonlijk contact tussen de kantoren en studenten. De Campus interviews worden georganiseerd met het oog op twee aspecten. Voor de laatstejaarsstudenten is dit met het oog op tewerkstelling binnen de juridische wereld. Daarnaast krijgen studenten uit eerste master alsook derde bachelor de mogelijkheid om te solliciteren voor een zomerstage.

Elke student dient op voorhand zijn CV naar ons door te sturen, zodat wij ze tijdig bij het gewenste kantoor kunnen bezorgen. Je kan jezelf inschrijven bij maximum 5 kantoren. Na je inschrijving ontvang je bericht van ons. Hierbij delen we je mee met welk kantoor je in gesprek zal kunnen gaan, en wanneer deze zullen doorgaan. Per interview wordt een gemiddelde gespreksduur van 15 minuten gerekend. Eveneens zullen deze interviews online doorgaan volgens hetzelfde format als die van de Job Fair.

De vervaltermijn voor de inschrijving en het indienen van de CV’s komt later nog online.

Lees meer »